VISOKA GRAĐEVINSKO · GEODETSKA ŠKOLA BEOGRAD

Samo po VGGŠ

Aktuelnosti

[10.01.2023.]  Prezentacija - „PUT INŽENJERING“ (Obaveštenje - Građevinski pododsek):

PUT INŽENJERING Poštovani studenti,
kompanija „PUT INŽENJERING“, osnovana 1992. godine, će prikazati projekte na kojima su radili od osnivanja do danas. Iz godine u godinu su nadograđivali ponudu i usluge koje mogu da pruže svojim klijentima, pa su od osnivanja, kada su se bavili izgradnjom puteva i infrastrukture u niskogradnji, do danas razvili i pokrili i druge poslove iz oblasti građevinarstva, kada prioritet stavljaju na proizvodnju prefabrikovane gradnje.

Pozvani ste da pogledate prezentaciju i možda pronađete firmu za stručnu praksu, obuku ili zaposlenje.

Prezentacija će se održati u diplomskoj sali, u sredu 18.01.2023. u 13,00 časova.

 

[09.01.2023.]  Poseta firme PROCLUB (Obaveštenje - Građevinski pododsek):

PROCLUBFirma PROCLUB d.o.o će 12.01.2023. sa početkom u 16h u amfiteatru na spratu, održati prezentaciju o primeni savremenih softvera za modelovanje konstrukcije i crtanje armature. PROCLUB je biro čija je pretežna delatnost projektovanje konstrukcija sa značajnim obimom angažovanja na nemačkom tržištu. Prezentaciji će prisustvovati i nekadašnji studenti odseka Visoka građevinsko geodetska škola.
Pozivamo vas da prisustvujete predavanju i razmenite iskustva o savremenim pristupima u projektovanju konstrukcija.

 

[27.12.2022.]  Upoznavanje studenata sa tehnologijom virtualne realnosti - Virtual Reality (VR):

Tehnologija virtualne realnostiDana 26.12.2022. godine studenti završne godine osnovnih strukovnih studija studijskog programa Geodezija-Geomatika Odseka Visoke građevinsko-geodetske škole realizovali su nastavnu posetu na Odseku Visoka škola elektrotehnike i računarstva. Cilj nastavne posete je bio upoznavanje studenata sa tehnologijom virtualne realnosti - Virtual Reality (VR) i sagledavanje mogućnosti njene primene u prikazu prostora.
Nastavna poseta je realizovana u „virtualnoj učionici“ gde je asistent Nikola Stančić upoznao studente sa mogućnostima VR tehnologije, čime su znanja i iskustva studenata u ovoj oblasti značajno unapređena. Osim proširivanja znanja studenata, ovakve posete su dobra prilika za razmenu znanja i iskustava nastavnika iz različitih naučnih oblasti, što će u velikoj meri doprineti podizanju kvaliteta nastavnog procesa. Nastavna poseta je odličan primer saradnje institucija unutar Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija.

 

[27.12.2022.]  Poseta studenata kompaniji Vekom Geo:

Poseta studenata kompaniji Vekom GeoDana 28.11.2022. godine studenti 3. godine OSS VGGŠ smera Geodezija – Geomatika su u okviru predmeta Savremene geodetske tehnologije, sa svojim nastavnikom mr Stanislavom Bosiočić posetili kompaniju „Vekom Geo“ sa središtem u Beogradu.
Tom prilikom prisustvovali su predavanju sa temom “Savremeni geodetski GNSS uređaji“ koje su održale kolege iz Vekoma Marko Pantić i Goran Stepanović. Studenti su imali priliku da vide na terenu geodetske radove (snimanje i obeležavanje) instrumentom Leica GS18T GNSS RTK roverom, rad sa softverom Leica Captivate uz korišćenje mreže GNSS permanentnih stanica Vekom Net. Ovom prilikom se zahvaljujemo ljubaznim domaćinima iz kompanije „Vekom Geo“ na ukazanoj prilici da studenti praktično vide primenu najsavremenijih uređaja GNNS tehnologije u geodetskom premeru.

 

[20.12.2022.]  Obaveštenje (Građevinski pododsek):

obavestenjePoštovani studenti,
kompanija „PUT INŽENJERING“,  osnovana 1992. godine, će prikazati projekte na kojima su radili od osnivanja do danas. Iz godine u godinu su nadograđivali ponudu i usluge koje mogu da pruže svojim klijentima, pa su od osnivanja, kada su se bavili izgradnjom puteva i infrastrukture u niskogradnji, do danas razvili i pokrili i druge poslove iz oblasti građevinarstva, kada prioritet stavljaju na proizvodnju prefabrikovane gradnje.

Pozvani ste da pogledate prezentaciju i možda pronađete firmu za stručnu praksu, obuku ili zaposlenje.

Prezentacija će se održati u diplomskoj sali, u sredu 18.01.2023. u 13,00 časova.


 

[14.12.2022.]  Obaveštenje (Građevinski pododsek):

obavestenjePrezentacija firme US Tesla Steel, partnera za stručnu praksu ili posao

Poštovani studenti projektni biro US Tesla Steel, će prikazati projekte na kojima su radili od osnivanja pre pet godina, i u kojima su učestvovali i naši bivši studenti. Poslovi koje dobijaju su u ekspanziji i traže buduće saradnike.
Pozvani ste da pogledate kratku prezentaciju i možda pronađete firmu za stručnu praksu, obuku ili zaposlenje.

Četvrtak 15.12. 2022. u 12,00 sati, diplomska sala.

dr Marina Nikolić Topalović dipl ing arh, profesor s.s.


 

[27.11.2022.]  Obaveštenje:

obavestenjePredstavnici kompanije ZiJin Copper su u septembru mesecu posetili Geodetski pododsek VGGŠ sa željom da uspostave poslovno - tehničku saradnju koju su inicirali naši bivši studenti zaposleni u pomenutoj kompaniji. Saradnja sa Akademijom je uspostavljena, tako da će predstavnici kompanije ZiJin Copper u sredu, 30.11.2022. godine, u 11 časova, na Odseku VIŠER, Vojvode Stepe 283, predstaviti svoje poslovanje.

S obzirom da su na prvom sastanku iskazali zadovoljstvo našim inženjerima i potrebu za angažovanjem novih geodeta, pozivaju se svi zainteresovani studenti osnovnih i master strukovnih studija studijskog programa Geodezija – Geomatika da dođu na predstavljanje kompanije ZiJin Copper.

 

[02.10.2022.]  ERASMUS+ PROGRAM:

Erasmus JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA 103 MOBILNOSTI ERASMUS+ PROGRAMA
ODLAZNE MOBILNOST STUDENATA AKADEMIJE TEHNIČKO-UMETNIČKIH STRUKOVNIH STUDIJA PREMA PROGRAMSKIM ZEMLJAMA EVROPE
(449 kb)

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu studenata i svršenih studenata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

TRAJANJE JAVNOG POZIVA: 01. oktobar 2022. godine do popune mesta

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA: 01. oktobar 2022 do popune mesta

 

[30.09.2022.]  DOPIS MINISTRA:

Dopis MinistraDopis Ministra - obraćanje povodom početka
nove akademske godine možete pogledati
OVDE (547 kb)

 

[13.09.2022.]  Praksa - ERASMUS+ program:

ErasmusKao znak da Vaša institucija brine o Vama i Vašoj budućoj karijeri, preko ERASMUS+ programa smo Vam omogućili da u roku od 6 meseci nakon diplomiranja odete na stručnu praksu u neku kompaniju koja posluje u okviru zemalja Evropske Unije.
Detaljnije (171 kb)

Naše studentkinje na praksi u Portugaliji (700 kb)

Naš student, Danijel Marković, na stručnoj praksi u Budimpešti (594 kb)

Naši studenti preko ERASMUS+ programa na praksi u Pragu u kompaniji AŽD PRAHA (747 kb)

Detaljnije u vezi sa ERASMUS+ praksama: www.atuss.edu.rs/stranica/internacionalizacija

 

[11.09.2022.]  Konferencija „DANI DOBRE PRAKSE”

Savet zelene gradnje SrbijeSavet zelene gradnje Srbije ove godine Svetsku nedelju zelene gradnje #WGBW2022 obeležava 13. i 16. septembra u Beogradu, u vidu organizacije dvodnevne konferencije DANI DOBRE PRAKSE, kao deo svetske kampanje #GradimoZaSve, sa ciljem da vrati ljude u fokus izgrađene sredine.

Savet zelene gradnje Srbije
Detaljnije

 

[17.08.2022.]  VGGŠ na youtube kanalu:

obavestenjeVideo materijale kojima se prezentuje Škola moguće je pregledati na youtube kanalu VGGŠ.
Link ka youtube kanalu:
www.youtube.com/channel/UCTedMeY0NwXMYyiuVf0hYjA


 

[29.07.2022.]  Mi u medijima:

Mi u medijimaU okviru emisije 65 GODINA STRUKOVNIH STUDIJA U SRBIJI, prikazane na RTS2,
možete videti i deo priloga posvećen VGGŠ, počev od 11:25. Link ka emisiji:

https://youtu.be/1aVMXX2YoWc

 

[20.07.2022.]  Vlada Meksika raspisala je Konkurs za dodelu stipendija strancima za 2022. godinu.

Vlada Meksika Konkurs će biti otvoren od 20. juna do 24. jula ove godine, a prijave se podnose isključivo posredstvom Sistema uprave za akademsku saradnju (SIGCA).

Rokovi, datumi, uslovi i potrebna dokumentacija se mogu pronaći na linku

 

[20.07.2022.]  Konkurs - Erazmus+ program:

ErasmusJavni poziv za prijavu kandidata za KA131 mobilnosti ERAZMUS+ programa odlazne mobilnost studenata i osoblja Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija prema programskim zemljama Evrope (466 kb)

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA: 30. avgust 2022. godine do 23:59 časova

 

[19.05.2022.]  POZIVAMO VAS NA SVEČANO OTVARANJE 17. BINA 2022

BINA 2022 Četvrtak 26.05.2022. u 19.00 u Likovnoj galeriji Kulturnog Centra Beograda, Knez Mihailova 6!

BINU otvaraju profesori Ivan Rašković, predsednik DAB-a i Milan Đurić, predsednik UAS-a

PROGRAM možete pogledati na novom BINA sajtu: www.bina011.rs/sr/program-2/

Radujemo se novim susretima,
Bina tim

 

[10.05.2022.]  Erazmus+ program:

ErasmusNa interni javni poziv za zaposlene i studente ATUSS-a za ERASMUS KA131 odlazne mobilnosti iz 2021. god. koji je trajao od 21. marta do 30 aprila 2022. godine, prijavilo se 2 zaposlena i 8 studenata.

LISTE PRIJAVLJENIH KANDIDATA I ODOBRENE MOBILNOSTI (1.1 MB)

 

[10.05.2022.]  17. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture BINA 2022:

BINA 2022Ovogodišnje, 17. izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA 2022 biće održano od 26. maja do 7. jula, sa fokusom na predstavljanju aktuelnih konkursa za Grad Beograd (2021/2022) i Nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu – „Mis van der Roe“ (2022) na reprezentativnim izložbama u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

Detaljnije

 

[09.05.2022.]  Takmičenje mladih u pisanju eseja Goi Peace Foundation:

Goi Peace FoundationOvogodišnja tema tradicionalnog međunarodnog takmičenja mladih u pisanju eseja,
koje organizuje Goi Peace Foundation iz Japana, je „Moje vrednosti“.

Pravo učešća imaju kandidata uzrasta do 25 godina.

Krajnji rok za slanje radova je 15. jun 2022. godine.

Informacije o takmičenju na internet stranici Goi Peace fondacije

 

[22.03.2022.]  Konkurs - Erazmus+ program:

ErasmusJAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA131 MOBILNOSTI ERAZMUS+ PROGRAMA (182 kb)

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.


 

[23.02.2022.]  Info dan za mobilnost studenata u sklopu Erasmus projekta:

ErasmusPoštovane kolege,
Erasmus projekti omogućavaju studentima niz mogućnosti koje se realizuju sa partnerskim ustanovama Akademije u sklopu Erasmus projekata od kojih su neke vezane za realizaciju stručnih praksi/usavršavanja ili rad u privredi u tim državama. Detalje u vezi sa mogućnostima koje naša Akademija nudi svojim studentima u okviru Erasmus projekta možete čuti na info danu koji će se održati 10.3.2022. od 10h putem online platforme na linku
https://viseredu.webex.com/viseredu/j.php?MTID=m222524848a8e04829b7f45cefdcc1132

Pozivamo sve studente da se tog dana priključe i čuju sve potrebne informacije, postava pitanja i dobiju sve odgovore u vezi sa ovim mogućnostima. Posebno pozivamo predstavnike Studentskog parlamenta da prisustvuju ovom događaju i da dalje kroz svoje komunikacione kanale ove informacije prenesu kolegama koji možda nisu bili u prilici da to čuju.


 

[24.11.2021.]  Climathon Belgrade 2021:

Climathon 2021 - Poziv za učesnikeClimathon Belgrade / online takmičenje / 27. i 28. novembar!

Pozivamo Vas na klimatsku akciju koja se održava u gradovima širom naše planete delujuć´i kao jedan globalni pokret. Odgovor na klimatske promene je zajednička odgovornost zato pogledajte na našem sajtu kako biti deo toga i učestvovati:

Detaljnije

 

[05.11.2021.]  SVEČANA DODELA DIPLOMA:

DiplomaSvečana dodela diploma studentima koju su diplomirali u periodu septembar 2019. godine - septembar 2021. godine (spisak izrađenih diploma možete videti u prilogu) održaće se 11. i 12. novembra u Centru za kulturu "Vlada Divljan" (ulica Mitropolita Petra br. 8). Zbog epidemiološke situacije dodela će se obaviti u manjim grupama.

Studentima master studija diplome će biti uručene 11. novembra sa početkom od 18:00 časova.

Studentima osnovnih i specijalističkih studija diplome će biti uručene 12. novembra sa početkom od 10:00 časova.

Diplome se preuzimaju lično uz ličnu kartu, a ukoliko drugo lice preuzima diplomu, potrebno je da ima ovlašćenje za preuzimanje diplome overeno kod javnog beležnika.

Studenti sa spiska koji ne preuzmu diplomu na svečanoj dodeli, kao i oni koji su diplomirali pre septembra 2019. godine to mogu učiniti u studentskoj službi nakon 15. novembra prema posebnom rasporedu koji će biti blagovremeno obvjavljen.

Zbog zahteva poštovanja protivepidemijskih mera i organizacije svečanosti molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite na E-mail adresu goca.vggs@gmail.com ili na telefone  011 24 22 178 za Građevinski pododsek i 011 2411 885 za Geodetski podosek.

Spisak izrađenih diploma:

GRAĐEVINSKO - INŽENJERSTVO   ARHITEKTURA   GEODEZIJA - GEOMATIKA

 

[06.09.2021.]  Semos Education:

Semos EducationNa osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Semos Education organizuje besplatne obuke kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije Microsoft. Inicijativa je namenjena studentima, nezaposlenim licima, kao i licima koja su usled pandemije ostala bez zaposlenja.

Detaljnije (4.2 MB)

 

[04.03.2021.]  OBAVEŠTENJE O NOVOM RAČUNU ZA UPLATE:

obavestenje04.03.2021. GODINE SVE UPLATE VRŠE SE ISKLJUČIVO NA ŽIRO RAČUN
AKADEMIJE TEHNIČKO-UMETNIČKIH STRUKOVNIH STUDIJA BEOGRAD:

840 – 2119666 – 62

Prilikom uplata obavezno navesti poziv na broj:
3-10  - za studente Građevinskog odseka,
3-20  - za studente Geodetskog odseka

Poziv na broj se navodi bez modela i treba da glasi kao u sledećem primeru:

Model i poziv na broj (odobrenje)

 

3-10

ili
Model i poziv na broj (odobrenje)

 

3-20


 

[09.11.2020.]  POSTUPAK U SLUČAJU POJAVE SIMPTOMA ZARAZNE BOLESTI KOD STUDENATA

obaveštenjeSvaki student je dužan da meri temperaturu pre dolaska u prostorije Škole. U slučaju pojave povišene temperature ili drugih simptoma COVID-19 bolesti odmah se javlja nadležnom lekaru radi daljeg postupanja.

Student koji ima simptome ne sme dolaziti u prostorije Škole!

U slučaju da bude poslat na testiranje a test bude negativan na COVID-19, student se vraća aktivnostima u Školi u skladu sa odobrenjem lekara.

U slučaju pozitivnog testa na bolest COVID-19 student je dužan da o tome odmah obavesti Sekretarijat na
011/2422-178 ili radovancev@gmail.com i sve predmetne profesore sa kojima je bio u kontaktu do pet dana
pre pojave simptoma.

Student koji je zaražen se ne sme vraćati aktivnostima u Školi sve dok ne dobije odobrenje lekara, čak iako su se svi simptomi povukli.

Svaki student čiji član domaćinstva bude pozitivan na COVID-19, dužan je da poštuje mere samoizolacije u skladu sa važećim preporukama nadležnih organa i ne dolazi u prostorije Škole najmanje 14 dana. Student koji se javi predmetnom nastavniku da neće dolaziti 14 dana na vežbe i konsultacije zbog postojanja zarazne bolesti u domaćinstvu u kojem boravi neće snositi nikakve negativne posledice u pogledu prava koja mu pripadaju po osnovu redovnog dolaska na vežbe.


 

[19.05.2020.]  OBAVEZUJUĆE UPUTSTVO STUDENTIMA ZA PREVENCIJU BOLESTI COVID-19:

obavestenjeNa osnovu Dopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, br. 243/2020/06, od 05.05.2020. god. i Dopisa br.612-00-00503/2020-06, od 11.05.2020. godine, a u skladu sa Preporukama za prevenciju bolesti COVID-19 na fakultetima, visokim školama i u studentskim domovima u okviru postupnog ublažavanja mera vezanih za sprečavanje širenja bolesti COVID-19, studenti Odseka Visoka građevinsko-geodetska škola (VGGŠ), Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd, imaju sledeće obaveze:

Detaljnije

 

[12.03.2020.]  VAŽNO OBAVEŠTENJE:

obaveštenjePREPORUKE
U VEZI SA VIRUSOM COVID-19
(KORONAVIRUS)

 

[04.12.2019.]   Međunarodna konferencija SmartArt

Međunarodna konferencija SMARTARTFakultet primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu organizator je prve međunarodne konferencije SmartArt – umetnost i nauka u primeni: „Od inspiracije do interakcije”.

Visoka građevinsko-geodetska škola je učestvovala na više nivoa.

Detaljnije

 

[23.06.2019.]  XI Naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem:

konferencijaPovodovom proslave 60 godina od osnivanja Udruženja inženjera Beograda, 31.05.2019. godine u Domu inženjera Nikola Tesla u Kneza Miloša 7a, u Beogradu, bili su izloženi odabrani studentski radovi studijskog programa Arhitektura, kao i radovi studenata Master studija, naše škole.

Na izložbi je bilo izloženo 14 semestralnih i diplomskih radova iz predmeta: Enterijer, Sintezni projekat, Urbanizam 2 i Osnova arhitektonskog projektovanja. Studenti čiji su radovi bili izloženi su: Uroš Stojanović, Igor Tucaković, Marko Patrnogić, Marija Vidaković, Jelena Kalanj, Emina Al Esaifer, Suzana Drača, Tijana Grbović, Aleksandar Vuletić, Kristina Brković i Rastko Šundrić. Mentori: dr Marina Nikolić Topalović, dr Katarina Jevrtić Novaković i mr Zoran Živković. Zahvaljujemo se profesorki Vesni Zlatanović Tomašević koja nas je pozvala da svojim učešćem uveličamo ovako značajan događaj.

dr Marina Nikolić Topalović dipl ing arh

 

[20.06.2019.]   POSETA GRADILIŠTU ISTOČNOG KRAKA KORIDORA 10

PosetaGrupa studenata naše Škole posetitila je 27.5.2019. gradilište istočnog kraka Koridora 10. Studenti Škole imali su priliku da prisustvuju izvođenju radova na najtežim deonicama Koridora 10 kao i da posete kontrolne laboratorije građevinskog materijala na gradilištu.

Stručna ekskurzija realizovana je u organizaciji profesora Darka Plamenca u okviru predmeta Saobraćajnice 1 i 2 a radi sticanja praktičnih znanja i veština na terenu.

 

[30.05.2019.]   Visoka građevinsko - geodetska škola na Građevinijadi 2019:

Građevinijada 2019Na inicijativu Studentskog parlamenta, studenti naše Škole učestvovali su na „Građevinijadi 2019“ koja je održana u Budvi od 30. aprila do 4. maja u organizaciji Građevinskog fakulteta u Skoplju. Među 1300 studenata sa 19 fakulteta iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Nemačke i Bugarske našlo se i 42 studenta naše Škole.

Detaljnije

 

[17.05.2019.]    PREDAVANJA POSVEĆENA EMILIJANU JOSIMOVIĆU

EMILIJAN JOSIMOVIĆUTORAK, 21. MAJ U 18 ČASOVA,
MUZEJ GRADA BEOGRADA,
Resavska 40b, prvi sprat (mapa)

Dr Katarina Jevtić-Novaković, dipl. inž. arh, profesor strukovnih studija i Marija Divac, mast. inž. arh, asistent, sa Visoke građevinsko-geodetske škole u Beogradu govoriće na temu Emilijanova rukopisna baština, a zatim će dr Dragana Ćorović, dipl. inž. arh, docent, sa Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, održati predavanje Plan Emilijana Josimovića u kontekstu transformacije urbanog pejzaža Beograda u 19. veku.


 

[18.04.2019.]   Visoka građevinsko - geodetska škola na Beogradskom maratonu:

maratonNaši studenti geodezije, Milorad, Zoran, Aleksandar i Dalibor učestvovali su u štafetnom polumaratonu kao ekipa Visoke građevinsko-geodetske škole. Iako je druženje bilo na prvom mestu, ni dobar rezultat nije izostao! Čestitamo!!!

 

[18.04.2019.]    45. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA

maratonPOSETITE NAS U HALI 1, ŠTAND 1435!

Sajam je međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije - od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Studenti koji žele da iskoriste grupni popust treba da formiraju grupu od 20 studenata i da se jave sekretarijatu kako bi dobili overen spisak sa kojim mogu da ostvare beneficiranu cenu ulaznice od 150 RSD. Cena bez popusta je 400 RSD. Radno vreme sajma je od 10:00-19:00h osim 20. kada se sajam zatvara u 17:00h


 

[05.04.2019.]   Svečana akademija povodom obeležavanja Dana studenata:

Svečana akademija povodom obeležavanja Dana studenataPovodom obeležavanja Dana studenata (4. april), u organizaciji
Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola Srbije,
i ove godine je u Narodnoj skupštini održana svečana akademija.

Detaljnije

 

[05.12.2018.]   Predavanje: "Naselja i stanovi siromašnih u Beogradu između dva svetska rata"

Predavanje - dr Zlata Vuksanović-MacuraU sredu 12.12. 2018. u 12h u diplomskoj sali održaće predavanje
dr Zlata Vuksanović-Macura
tema -  "Naselja i stanovi siromašnih u Beogradu između dva svetska rata"

Dr Zlata Vuksanović Macura je naučni saradnik SANU i autor je mnogih radova, vezanih sa socijalno stanovanje - monografija, naučnih radova, urbanističkih planova, projekata i studija.

 

[05.12.2018.]   Poseta gradilištu Tržno-poslovnog centra „Ušće“ u Beogradu

obaveštenjeGrupa studenata Visoke građevinsko-geodetske škole je u četvrtak, 29.11.2018. godine, u okviru održavanja redovne nastave iz predmeta Inženjerska geodezija posetila gradilište Tržno-poslovnog centra „Ušće“ u Beogradu.

Detaljnije

 

[06.11.2018.]   VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA STUDENTE SPECIJALISTIČKIH STUDIJA:

obaveštenjeStudenti specijalističkih studija koji nisu završili studije, moći će da završe studije još
samo u školskoj 2018/19. godini odnosno do 30.septembra 2019. godine!!!

Od školske 2019/20. godine neće biti moguće obnoviti status studenta na
specijalističkim studijama, već će biti moguć upis na master strukovne studije!

Detaljnije

 

[18.09.2018.]  „We build the future“

We build the futureKonferenciji studenata građevinarstva, arhitekture i geodezije
Zlatibor - 18. do 21. oktobra 2018.

Studenti naše Škole pozvani su da učestvuju na Konferenciji studenata Arhitektonskih, Građevinskih i Geodetskih fakulteta pod nazivom „We build the future“ koja se u organizaciji Asocijacije studenata modernog inženjerstva, Studentskog parlamenta Građevinskog fakulteta i Studentskog parlamenta Arhitektonskog fakulteta u Beogradu održava u periodu od 18. do 21. oktobra 2018. na Zlatiboru.

Detaljnije

 

[04.05.2018.]  OBAVEŠTENjE:

NOKSPočetkom aprila 2018. godine usvojen je
ZAKON O NACIONALNOM OKVIRU KVALIFIKACIJA REPUBLIKE SRBIJE („Sl. gl. RS“ 27/2018)
Ovim zakonom uspostavlja se Nacionalni okvir kvalifikacija Republike Srbije kao sistem za uređivanje kvalifikacija.... Kvalifikacije se svrstavaju u osam (8) nivoa i četiri (4) podnivoa.

Detaljnije

 

[04.04.2018.]  Svečana akademija povodom Dana studenata

Svečana akademija povodom Dana studenataDana 4. aprila 2018. godine u maloj sali Doma Narodne skupštine održana je Svečana akademija povodom obeležavanja Dana studenata. Akademiji su prisustvovali predstavnici studenata i profesora 61 visoke škole strukovnih studija. Prisutne je pozdravio ministar prosvete Mladen Šarčević, a zatim i potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković kao i predstavnici, KASSS-a i SKASSS-a.

Nakon toga usledilo je uručivanje nagrada najboljim studenatima i profesorima.
Među nagrađenima je bila i naša studentkinja master studija Olivera Jeremić. Čestitamo!!!

 

[31.03.2018.]  40. Salon arhitekture

40. Salon arhitektureZa 40. Salon arhitekture žiri je odabrao svega 11 studentskih radova. Među odabranima našao se i diplomski rad našeg studenta Uroša Stojanovića.
Čestitamo Urošu i njegovom mentoru Zoranu Živkoviću!

Odabrani rad "Idejni projekat pozorišta u Bloku 13 u Novom Beogradu" i ostale zanimljive radove pogledajte u Muzeju primenjene umetnosti od 29. marta do 5. maja 2018.

Detaljnije informacije o Salonu arhitekture na www.mpu.rs.

 

[29.03.2018.]  Učenici Građevinske tehničke škole "Branko Žeželj" u gostima na VGGŠ

PosetaUčenici GTŠ "Branko Žeželj" bili su gosti Visoke građevinsko-geodetske škole gde su se upoznali sa studijskim programima, načinom studiranja, prostorom i organizacijom Škole kao i mogućnostima nakon diplomiranja na VGGŠ.

Šta su osnovne, a šta master studije? Kako izgleda prijemni ispit? Šta su ESPB bodovi? Koliko traje semestar? Koje licence Inženjerske komore Srbije se stiču sa diplomama VGGŠ? Gde i šta rade strukovni master inženjeri sa diplomom VGGŠ? Mogu li se volontiranjem ostvariti ESPB bodovi... Sve to i još ponešto saznali su naši gosti u razgovoru sa šefom Građevinskog odseka prof. dr Goranom Ćirovićem koji im je bio domaćin.

Ukoliko i Vi želite da nas posetite, to možete učiniti svakog radnog dana o 9:00-15:00 časova bez najave ili uz najavu sekretarijatu Škole na 011/2422-178 ili na radovancev@gmail.com

[17.11.2016.]  Poseta studenata kompaniji "PERI"

obaveštenjeStudenti treće godine u okviru predmeta Tehnologija građenja sa profesorkom dr Snežanom Mitrović posetili su kompaniju Peri u Šimanovcima dana 9.11.2016. U kompaniji su se studenti upoznali sa savremenim tehnološkim i organizacionim principima, mehanizacijom, procedurama bezbednosti i zaštite na radu u proizvodnji i eksploataciji Peri sistema.
Posebno smo zahvalni domaćinima, Kompaniji Peri i direktoru G-dinu Miletu Bojaniću i njegovom saradniku Igoru Bašiću, kao i ostalim zaposlenim kompanije.
Detaljnije

 

[23.05.2016.]  Predavanje predstavnika Republičkog geodetskog zavoda studentima specijalističkih studija
                           Visoke građevinsko-geodetske škole:

obaveštenjeU skladu sa implementacijom Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Republičkog geodetskog zavoda i Visoke građevinsko-geodetske škole u Beogradu, eksperti Republičkog geodetskog zavoda su 21.05.2016. godine održali predavanja studentima specijalističkih strukovnih studija Visoke građevinsko-geodetske škole.

Detaljnije

 

[20.05.2016.]  Visoka građevinsko-geodetska škola i Republički geodetski zavod potpisali sporazum o saradnji:

obaveštenjeDirektor Visoke građevinsko-geodetske škole strukovnih studija prof. dr Vule Aleksić, dipl. mat.
i direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković, dipl. geod. inž. potpisali su
Sporazum o saradnji kojim će značajno biti unapređena saradnja dve institucije.

Detaljnije

 

[29.04.2016.]  Kompanija MapSoft d.o.o poklonila softver za izvođenje praktične nastave
                           Visokoj građevinsko geodetskoj školi:

obaveštenjeNastavljajući tradiciju pomaganja obrazovnim institucijama, sa željom da se studenti u praktičnoj nastavi obuče za rad sa softverskim alatima koje će nakon školovanja sretati i u praksi na redovnim zadacima, kompanija MapSoft d.o.o je Visokoj građevinsko-geodetskoj školi strukovnih studija iz Beograda ustupila na korišćenje softver MapSoft 2007. Softver će biti korišćen u nastavi iz predmeta Geodetski planovi, Uređenje zemljišne teritorije, Geoinformacioni sistemi i ostalih predmeta koji se odnose na prikupljanje i obradu prostornih podataka.

Visoka građevinsko-geodetska škola strukovnih studija iz Beograda se  zahvaljuje Kompaniji MapSoft d.o.o na razumevanju i iskrenoj podršci u nastojanu da se obezbede uslovi za kvaliteno obrazovanje strukovnih inženjera geodezije.


 

[08.12.2015.]  POSETA MUZEJU PRIMENJENE UMETNOSTI (02.12.2015.)

obaveštenjeStudenti arhitektonskog smera posetili su Muzej primenjene umetnosti i pogledali izložbe - Le Korbizijeovih objekata i slika, kao i izložbu Mapiranje identiteta - arhitektura Beograda 1919-2015 koja je posvećena arhitekturi Beograda i može se doživeti i kao svojevrsno ispisivanje „biografije Beograda“, odnosno mapiranje i označavanje njegove arhitekture i arhitektonske kulture.
Autor izložbe: mr Ljiljana Miletić Abramović
Detaljnije

 

[12.06.2015.]  IZMENA BROJA ESPB BODOVA ZA POJEDINE PREDMETE:

obaveštenjeOdlukom Nastavnog veća Škole od 7.5.2015. godine izmenjen je broj ESPB bodova za pojedine predmete. Nove vrednosti ESPB bodova važiće od školske 2015/2016 godine.

Izuzetno studenti mogu podneti zahtev da im se već položeni ispiti računaju po novom sistemu bodovanja prilikom upisa godine u oktobru 2015. god. ukoliko smatraju da im je to povoljnije. Studentima kojima zahtev bude usvojen svi ispiti će biti računati po novom sistemu bodovanja bez obzira kada su položeni.

Detaljnije o izmenama pogledajte po nastavnim programima:

GRAĐEVINSKO - INŽENJERSTVO   ARHITEKTURA   GEODEZIJA - GEOMATIKA

 

[03.04.2015.]  Poseta učenka Građevinske tehničke škole

obaveštenjeU četvrtak 2.4.2015. godine Školu su posetili učenici četvrtog razreda Građevinske tehničke škole iz Beograda. Domaćin gostima iz komšiluka bio je prof. dr Goran Ćirović koji im je ukratko predstavio Školu. Gosti su imali priliku da se upoznaju sa prostorom Škole, sa sadržajem studijskih programa kao i sa mogućnostima zaposlenja ili daljeg školovanja nakon završene Visoke građevinsko - geodetske škole.

Detaljnije

 

[11.09.2014.]   MASTER STRUKOVNE STUDIJE (dve godine - 120 ESPB bodova)

obaveštenje USVOJENIM IZMENAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU (10.9.2014) UVEDENE SU MASTER STRUKOVNE STUDIJE U OBRAZOVNI SISTEM REPUBLIKE SRBIJE. VISOKA GRAĐEVINSKO - GEODETSKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA POKRENUĆE U NAJKRAĆEM ROKU POSTUPAK AKREDITACIJE ODGOVARAJUĆIH STUDIJSKIH PROGRAMA MASTER STRUKOVNIH STUDIJA.

PRIZNAVANJE ISPITA SA SPECIJALISTIČKIH STUDIJA NA MASTER STUDIJAMA

POSTOJEĆE SPECIJALISTIČKE STRUKOVNE STUDIJE ĆE SE REALIZOVATI KAO I DO SADA, A PRIZNAĆE SE SVI NA NJIMA POLOŽENI ISPITI KOJI BUDU OBUHVAĆENI STUDIJSKIM PROGRAMOM MASTER STRUKOVNIH STUDIJA I TO TAKO DA BUDE OMOGUĆEN UPIS DRUGE GODINE MASTER STUDIJA UZ EVENTUALNO POLAGANJE RAZLIKE ISPITA.


 

[13.05.2013.] OBAVEŠTENJE STUDENTIMA:

obaveštenjeZakon o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju od 28.09.2012. godine
(„Službeni glasnik R.S.“ br. 93/2012.) u članu 7. utvrdio je da:

Student može da se u narednoj školskoj godini (školska 2013/2014. godina) finansira iz budžeta ako u školskoj 2012/2013. godini ostvari NAJMANJE 50 ESPB bodova i rangira se u okviru broja studenata čije se studije finansiraju iz budžeta.

Uprava škole

 

[31.07.2012.] LICENCE INŽENJERSKE KOMORE SRBIJE

Licence Inženjerske komore SrbijeDana 2.07.2012. god. Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja
dalo je saglasnost na vrste licenci koje izdaje Inženjerska komora Srbije
(www.ingkomora.org.rs).

Tekst Odluke o vrstama licenci koje izdaje Inženjerska komora Srbije (648 kb)