ГЕОДЕТСКИ ОДСЕК

Студијски програм: ГЕОДЕЗИЈА - ГЕОМАТИКА

Само по ВГГШ

20.05.2016.

Visoka građevinsko-geodetska škola i Republički geodetski zavod
potpisali sporazum o saradnji

Direktor Visoke građevinsko-geodetske škole strukovnih studija prof. dr Vule Aleksić, dipl. mat. i direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković, dipl. geod. inž. potpisali su Sporazum o saradnji kojim će značajno biti unapređena saradnja dve institucije.

rgz

Predmet sporazuma između Visoke građevinsko-geodetske škole strukovnih studija i Republičkog geodetskog zavoda je stručna i tehnička saradnja koja će se ostvariti kroz: organizovanje stručne i specijalističke prakse studenata u organizacionim jedinicama Zavoda, uz nadzor profesora-mentora i mentora praktičnih aktivnosti u Zavodu, ustupanje na korišćenje raspoložive geodetske opreme Zavoda za obavljanje praktične nastave studenata, saradnja na realizaciji edukativnih programa iz delokruga rada dveju institucija, organizovanje zajedničkih prezentacija i okruglih stolova na seminarima, konferencijama i kongresima iz oblasti geodetske delatnosti u zemlji i inostranstvu i dr.

Značaj ovog sporazuma jeste međusobna poslovno-tehnička saradnja, radi ostvarivanja zajedničkih interesa u oblasti poslovnog, stručnog i naučno istraživačkog rada Visoke građevinsko-geodetske škole strukovnih studija i Republičkog geodetskog zavoda. Cilj saradnje je da se studentima pruži puna podrška u razvoju praktičnih znanja i veština potrebnih za zapošljavanje, dalje obrazovanje i povezivanje sa državnim institucijama nadležnim za unapređenje zemljišne administracije u Republici Srbiji.