VISOKA GRAĐEVINSKO · GEODETSKA ŠKOLA BEOGRAD

Samo po VGGŠ

Aktuelnosti

[12.03.2020.]  VAŽNO OBAVEŠTENJE:

P R E P O R U K E
U VEZI SA VIRUSOM COVID-19
(KORONAVIRUS)

  1. Često perite ruke vodom i sapunom (u trajanju od najmanje 20 sekundi) ili sredstvima koja sadrže 70% alkohol.
  2. Ne dirajte oči, nos i usta neopranim rukama.
  3. Izbegavajte pozdravljanje rukovanjem i ljubljenjem, a sa sagovornicima održavajte razdaljinu od najmanje jednog metra.
  4. Studenti koji su tokom poslednjih 14 dana bili u kontaktu sa obolelom osobom ili dolaze iz područja koje su pod intenzivnom transmisijom virusa, kao što su Italija, Kina itd. treba da ostanu kod kuće najmanje 14 dana.
  5. Studenti koji imaju simptome koji ukazuju na zarazu (temperatura, kašalj, bolovi u grudima, otežano disanje i slični simptomi respiratornih infekcija) treba da ostanu kod kuće i da se odmah jave nadležnom epidemiologu.
  6. Ako kašljete ili kijate, prekrijte usta i nos nadlakticom ili papirnom maramicom. Maramicu odmah bacite u kantu za otpatke i ruke odmah operite.
  7. Hiruršku masku koristite ako kijate i kašljete ili ukoliko negujete bolesnog člana porodice dok se maska ne ovlaži. Nakon skidanja maske obavezno temeljno oprati ruke.
  8. Često provetravajte prostorije u kojima boravite.
  9. Izbegavajte boravak u zatvorenom prostoru sa većim brojem ljudi- sredstva javnog prevoza u vreme većih dnevnih gužvi, odlazak u supermarkete, tržne centre i druga mesta javnog okupljanja (npr. bioskopi, pozorišta, sportske manifestacije).

Za bliže informacije možete kontaktirati:

064 8945 235
(poseban broj koji je otvorilo
Ministarstvo zdravlja),

011 2684 566
Institut za javno zdravlje Srbije
“Dr Milan Jovanović–Batut”

www.covid19.rs