VISOKA GRAĐEVINSKO · GEODETSKA ŠKOLA BEOGRAD

Samo po VGGŠ

[02.10.2022.]  ERASMUS+ program:

Erasmus JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA 103 MOBILNOSTI ERASMUS+ PROGRAMA
ODLAZNE MOBILNOST STUDENATA AKADEMIJE TEHNIČKO-UMETNIČKIH STRUKOVNIH STUDIJA PREMA PROGRAMSKIM ZEMLJAMA EVROPE
(449 kb)

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu studenata i svršenih studenata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

TRAJANJE JAVNOG POZIVA: 01. oktobar 2022. godine do popune mesta

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA: 01. oktobar 2022 do popune mesta


 

[13.09.2022.]  Praksa - ERASMUS+ program:

ErasmusKao znak da Vaša institucija brine o Vama i Vašoj budućoj karijeri, preko ERASMUS+ programa smo Vam omogućili da u roku od 6 meseci nakon diplomiranja odete na stručnu praksu u neku kompaniju koja posluje u okviru zemalja Evropske Unije.
Detaljnije (171 kb)

Naše studentkinje na praksi u Portugaliji (700 kb)

Naš student, Danijel Marković, na stručnoj praksi u Budimpešti (594 kb)

Naši studenti preko ERASMUS+ programa na praksi u Pragu u kompaniji AŽD PRAHA (747 kb)

Detaljnije u vezi sa ERASMUS+ praksama: www.atuss.edu.rs/stranica/internacionalizacija

 

[20.07.2022.]  Konkurs - Erazmus+ program:

ErasmusJavni poziv za prijavu kandidata za KA131 mobilnosti ERAZMUS+ programa odlazne mobilnost studenata i osoblja Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija prema programskim zemljama Evrope (466 kb)

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA: 30. avgust 2022. godine do 23:59 časova

 

[22.03.2022.]  Konkurs - Erazmus+ program:

ErasmusJAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA131 MOBILNOSTI ERAZMUS+ PROGRAMA (182 kb)

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.


 

[23.02.2022.]  Info dan za mobilnost studenata u sklopu Erasmus projekta:

Poštovane kolege,
Erasmus projekti omogućavaju studentima niz mogućnosti koje se realizuju sa partnerskim ustanovama Akademije u sklopu Erasmus projekata od kojih su neke vezane za realizaciju stručnih praksi/usavršavanja ili rad u privredi u tim državama. Detalje u vezi sa mogućnostima koje naša Akademija nudi svojim studentima u okviru Erasmus projekta možete čuti na info danu koji će se održati 10.3.2022. od 10h putem online platforme na linku
https://viseredu.webex.com/viseredu/j.php?MTID=m222524848a8e04829b7f45cefdcc1132

Pozivamo sve studente da se tog dana priključe i čuju sve potrebne informacije, postava pitanja i dobiju sve odgovore u vezi sa ovim mogućnostima. Posebno pozivamo predstavnike Studentskog parlamenta da prisustvuju ovom događaju i da dalje kroz svoje komunikacione kanale ove informacije prenesu kolegama koji možda nisu bili u prilici da to čuju.


 

[13.02.2022.]  Vodič za studentsku mobilnost:

Upoznaj Erazmus+

Objavljivanjem studentskog vodiča “Upoznaj Erazmus 2021-2027” završeni su ovogodišnji Erazmus dani koji su trajali od 14. do 16. oktobra i u čijem je obeležavanju učestvovala i Erazmus studentska mreža Srbije.

Ove godine počinje da se sprovodi i novi ciklus Erazmus+ programa koji će trajati do 2027. godine i važno je da znamo šta nas to sve čeka, odnosno koje sve prilike možemo da iskoristimo dok smo mladi i studenti.

Novi program Erazmus+ 2021-2027 pored, skoro dupliranog budžeta, koji sada iznosi više od 26 mlrd. evra, što je veoma značajno jer će omogućiti još veći broj učesnika nego do sada, se zasniva na tri stuba - Inkluzivnost i društvena raznolikost, zeleni Erazmus+ i digitalni Erazmus+.

Novim programom nastoji se povećati kvalitativni učinak njegovih aktivnosti i osigurati jednake mogućnosti, tako što će nastojati uključiti ljude različite godina, iz različitih kulturnih sredina i različitog socioekonomskog položaja. Posebna je pažnja je posvećena osobama s manjim mogućnostima, uključujući osobe s invaliditetom, poteškoćama u obrazovanju ili migrantskim poreklom, kao i osobama koje žive u ruralnim i udaljenim područjima.

Program će biti digitalizovan i pojednostavljen za učesnike, posebno zahvaljujući inicijativi za Evropsku studentsku ispravu i izmenjenoj IT arhitekturi za korisnike i univerzitete. Program će služiti kao primer jer će podsticati učesnike da umesto aviona biraju prevozna sredstva sa manje emisija CO2. Sredstva iz programa Erazamu+ biće usmerena i na izgradnju znanja i razumevanje održivosti i klimatske politike. Ideja je da tokom narednih sedam godina u novom programu učestvuje više od 10 miliona ljudi, što je isti broj kao u prethodnih trideset godina, stvarajući novu Erazmus generaciju.

Vodič možete naći ovde (990 kb).

Vodič “Upoznaj Erazmus+ 2021-2027” objavljuje Erazmus studentska mreža Srbija uz podršku
Delegacije Evropske unije u Srbiji.